Assistenten

Annika van der Meer

Hallo allemaal, ik zal mezelf even voorstellen: ik ben Annika van der Meer. Ik ben geboren op 27 juli 1985 in Alkmaar. Sinds 25 mei 2009 kan ik met trots zeggen dat ik bij het team van Zuiderkaag hoor.
Voordat ik hier begon te werken heb ik de opleiding Dierverzorging gedaan op het Clusius College in Alkmaar. Dit was een 3 jarige opleiding. Hierna ben ik doorgegaan met de opleiding Paraveterinair, een 2 jarige MBO opleiding. In het laatste jaar van de opleiding tot paraveterinair moest ik 2 keer een half jaar 2 dagen in de week stage lopen. De eerste periode was bij Dierenkliniek Zuiderkaag. Aan het einde van die stage is mij gevraagd of ik wilde blijven werken. Ik wist niet wat ik moest zeggen……Natuurlijk wilde ik dat!!!!! Toen heb ik in overleg met school ook mijn tweede stage hier gelopen, en ben ik blijven plakken.
Ik ben heel erg blij dat ze me hebben opgenomen in hun team. Tot ziens bij Dierenkliniek Zuiderkaag.

07-05-2017 ben ik bevallen van een prachtige dochter genaamd Shaey!

Wedstrijdzwemmen: mijn Olympische zwemdroom!!!!! Ik heb altijd van jongs af aan een grote hobby gehad en dat is zwemmen. Ik ben hier dan ook vroeg mee begonnen en heb me aangesloten bij een zwemclub. Daar ben ik begonnen bij de recreanten, om zo de verschillende slagen te leren. Je werd ook geholpen met het onder de knie krijgen van de slagen.
Ik had ze gelukkig al snel door en mocht wedstrijden gaan zwemmen. Dat was natuurlijk super spannend. Na een half jaar bij de recreanten te hebben gezeten werd ik geselecteerd voor de selectie. Hier ga je op hoger niveau trainen met je leeftijdsgenoten en kan je ook steeds hoger komen.
Ook hadden we elke 4 jaar een uitwisseling met een Engels team uit Bath, Engeland. Daar kwam je in een gastgezin. Elke 4 jaar gingen we daar een keer heen om te trainen en wedstrijden te zwemmen en anders om. In 2000 toen ik 15 jaar was kwam het leuke nieuws dat er een Olympische Spelen voor de jeugd aan kwam in Canada. Dit was tot de leeftijd van 15 jaar.
Ik werd hiervoor geselecteerd samen met andere clubgenootjes. Dus op naar Canada! We verbleven daar op een campus met sporters uit allerlei verschillende landen. De eerste dagen was het vooral trainen en het bad leren kennen. Toen kwam dan eindelijk de eerste wedstrijd, een estafette 100m vrije slag...
Ik was geselecteerd met 3 andere dames. Zo zenuwachtig als we waren hadden we toch goede hoop, al was het team uit China wel erg goed. Ik moest als 3e het water in, op dat moment lagen we op de 3e plaats. Ik dook het water in en zwom de longetjes uit mijn lijf: en toen gebeurde het….. ik moest nog maar een klein stukje zwemmen en ineens voelde ik een ontzettende pijn in mijn schouder en een heel raar gevoel daar. Dit was niet goed dacht ik toen nog, de tranen sprongen in mijn ogen. Het vervelende aan een estafette is, dat als je jouw deel niet afmaakt, dat dan het hele team gediskwalificeerd wordt, dus dat betekende doorzwemmen. En dat deed ik dus ook.
Eenmaal aan de kant hebben de mensen bij het startblok me het water uitgetrokken en op de kant gelegd. Dit was eigenlijk een beetje het einde van mijn zwem ’carrière’. In het ziekenhuis bleek dat ik mijn schouder uit de kom had geslagen tijdens het zwemmen. En toen ik uit het water getrokken werd ging hij er weer uit. In het ziekenhuis hebben ze hem toen weer terug gezet.(AUW!) Ik mocht kiezen, óf een kijk operatie en 50% kans hebben dat het weer gebeurde, óf een gewone operatie en weer normaal functioneren maar wel met een groot litteken. Voor mij was de beslissing al snel gemaakt: een gewone operatie. De beslissing werd helemaal makkelijk toen de dagen erna alleen maar tegen op gelopen hoefde te worden en mijn schouder lag er al weer uit. Gelukkig had ik van de arts een trucje geleerd waardoor ik hem zelf weer in de kom kon zetten. In totaal zouden we 9 dagen in Canada verblijven, waarvan ik er 7 op bed heb gelegen en naar de wedstrijden van de anderen heb gekeken. Toen we weer thuis waren heb ik de operatie gehad die ik nodig had. Helaas is dit nooit meer helemaal goed gekomen. Ik ben dan ook gestopt met wedstrijdzwemmen en ben begonnen met waterpolo. Ook dit ging niet lang goed en ik moest noodgedwongen ook daar mee stoppen. Ik mis het zwemmen nog steeds heel erg en zou het graag weer willen oppakken maar dan voor de lol.

  Myrthe Hubner

Mijn naam is Myrthe Hubner, ik ben geboren op 3 mei 1991 in Amsterdam.
Vanaf mijn kleutertijd woon ik al in Winkel waar ik mijn passie voor dieren heb ontdekt. Toen ik dit wist ben ik de opleiding voor paraveterinair gaan doen en in 2013 heb ik mijn diploma gehaald. Bij Dierenkliniek Zuiderkaag ben ik voor de meeste mensen een bekend gezicht omdat ik er veel stage heb gelopen en ook af en toe gewerkt heb. Sommige kennen mij ook als het zusje van Nils. Ik ga mijn uiterste best doen om zijn taken goed over te nemen.
Ik vind het super leuk om iedereen te helpen en vooral de dieren natuurlijk!! Wat ik in al die jaren heb gemerkt is dat als je een ziek dier beter maakt dat je daar zo veel liefde van terug krijgt, dat vind ik het belangrijkste. Ik heb samen met mijn vriend in 2015 ons droomhuisje gekocht, wij wonen hier nu samen met onze katten Dyon en Sjonnie en hond Isis. Isis is iedere dag ook gezellig mee naar werk, ze vind het heerlijk.

Fabienne Neuvel

Hallo allemaal!

Mijn naam is Fabienne Neuvel, op 7 maart 1989 geboren te Anna Paulowna in het Wapen van Holland. Ik ben in de horeca opgegroeid in het bedrijf van mijn ouders, maar heb destijds qua studie toch gekozen voor de grafische richting, eigenlijk nog niet wetende wat ik precies zou willen worden. Na mijn afstuderen heb ik gewerkt in de grafische wereld, maar ik kwam er al snel achter dat dit niet mijn ding was.

Mijn hobby's zijn tekenen, schilderen en m'n Europese korthaar genaamd Frummel.

Ik ben opgegroeid met honden, katten, ratten, parkietjes en tropische vissen. Ik kwam altijd thuis met diertjes die hulp nodig hadden: een meeuw met een wond op de vleugel, een meerkoet die tijdens een gevecht bijna verdronk, zieke muisjes, kouwtjes die nog niet konden vliegen, een jonge specht die uit de boom was gevallen, noem maar op. Alles ging mee naar huis.

In 2011 heb ik het besluit genomen me om te scholen tot Paraveterinair dierenartsassistente in Barneveld. Ik heb altijd al bewondering gehad voor mensen die dankbaar werk doen en hiertoe wou ik mezelf ook graag richten.

Op jongere leeftijd heb ik voor mijn verjaardag een 'dagje meelopen bij dierenkliniek Zuiderkaag' cadeau gekregen, dat was echt super gaaf! Ik ben daarom ook onwijs blij dat ik nu ook echt deel mag uitmaken van Team Zuiderkaag!

Tot ziens op de kliniek!

 

 Julia Rademaker

 

Hallo!
Mijn naam is Julia Rademaker. Ik ben geboren op 27 januari 1999 te Niedorp. Mijn diploma Paraveterinair dierenartsassistent heb ik behaald aan het Aeres Training Centre te Barneveld. Tijdens mijn stage bij Zuiderkaag werd ik al helemaal opgenomen in het team en naderhand kon ik gelukkig blijven. Vanuit huis ben ik opgegroeid met allerlei soorten dieren. Dit heb ik altijd al onwijs leuk gevonden en dat ik nu met dieren kan werken is natuurlijk geweldig.

Tot ziens in de kliniek!

 

 Linda Bijman

 

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring