PATIËNT VAN DE MAAND OKTOBER 2018: VICKY EN COOPER

Begin oktober zijn er 8 prachtige Engelse Bulldog pups geboren. In eerste instantie leken ze kerngezond, maar al snel bleek dat er wat mis was. Enkele pups kwamen niet aan, verloren zelfs gewicht en wilden niet eten. Daarbij werden ze ook steeds meer benauwd.

In de volgende dagen hebben de eigenaar en fokker er alles aan gedaan om de kleintjes te redden.  Er is sectie gedaan op een overleden pup. Het bacteriologisch onderzoek gaf duidelijkheid: een zeer besmettelijke en moeilijk behandelbare E. coli-bacterie was de veroorzaker! De moederhond heeft de pups gedurende de dracht besmet. Het belangrijkste was natuurlijk hoe ze er vanaf kwamen!

Hiervoor was een specifiek antibioticum nodig, die niet overal verkrijgbaar was. Gelukkig konden wij hier wel aan komen en konden de pups behandeld worden, er waren er toen helaas nog maar drie over. Voor een van die pups kwam de hulp te laat. De twee sterksten doen het tot op de dag van vandaag super!

Vicky en Cooper waren vorige week bij Simone op consult voor een check-up en groeien goed!

De twee kleintjes hebben in hun jonge leven al zoveel meegemaakt dat ze nu al tot patiënt van de maand benoemd zijn, wie weet wat voor mooie titels ze nog in de wacht gaan slepen.

 

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring