PATIËNT VAN DE MAAND JANUARI 2018: BERT

Bert is één van de varkens van kinderboerderij Het Galjoen in Wieringerwerf. Bert had last van een bult bij z’n rechter wang. Dit bleek een abces te zijn. Om deze te kunnen behandelen, moest Bert gaan slapen. Tijdens het afleiden met wat voer (want probeer zo’n varken maar eens vast te houden!) kreeg Bert een prik in z’n nek. Hierna ging hij rustig slapen. Z’n vriendje Ernie was apart gezet en vond het maar niks wat we met z’n vriendje deden.  Hij was luid protesterend een hek aan het afbreken.

Ernie is het er niet mee eens dat we hem bij Bert weg houden!


 

 

 

 

 

 

Even lekker slapen

Toen Bert diep in slaap was, hebben we het abces geschoren en vervolgens aangesneden. Er kwam een flinke hoeveelheid stinkende drab uit. Nadat we het meeste eruit hadden geduwd hebben we de overgebleven holte flink gespoeld, totdat er geen viezigheid meer uitkwam.  Aan het gebit was niks bijzonders te zien, dus  waarschijnlijk heeft Bert wat trauma opgelopen en is zo het abces ontstaan. Na een prikje antibiotica en pijnstilling werd Bert weer langzaam wakker, verlost van zijn dikke wang. Hij was weer snel aan het eten.

Bert heeft een flinke bult op z’n wang                                                    Hier duwen we het abces leeg. Stinken!

Langzaam weer wakker worden

En toen Bert weer lekker wakker was, kon Ernie weer gezellig samen met z’n maatje staan (en het hek weer gerepareerd worden smilesmile).

En weer lekker bij elkaar!

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring