PATIËNT VAN DE MAAND SEPTEMBER 2017: FELIX MOQUIT

Felix Moquit is een al iets oudere heer van bijna 15 jaar, kruising Siamees. Eind augustus is Felix Moquit vervelend gevallen en hij stond hierna niet meer op zijn linker achterpoot. Hij is toen naar een spoed dierenarts gebracht, waar ze een Röntgenfoto hebben gemaakt van de zeer pijnlijke poot om te zien of en waar de poot gebroken was. Op de foto was te zien dat zowel het scheenbeen als het kuitbeen van het onderbeen gebroken waren en ze besloten een spalk aan te leggen ter stabilisatie en zodat de breuk vanzelf zou helen. Natuurlijk moest Felix Moquit pijnstilling krijgen en in een bench, want het herstel gaat alleen goed als hij zich heel rustig houdt en geen gekke bewegingen gaat maken.

Na twee weken in deze herstelperiode komt Felix Moquit bij ons ter controle. Felix Moquit had nog erg veel last van de poot en belastte de ingespalkte poot helemaal niet. Wij hebben toen onder roes narcose een röntgenfoto gemaakt van de poot en zagen dat de breuk niet hersteld was, het bot was zelfs verbrijzeld en de botuiteinden sloten ook niet op elkaar. Er was geen enkel teken van botnieuwvorming, zoals je zou verwachten bij een goed herstel. Geen goed nieuws dus voor Felix Moquit!

In overleg met de eigenaren hebben wij besloten om de linker achterpoot gelijk dezelfde dag te amputeren. Katten kunnen heel goed leven op 3 poten, dus voor zijn verdere leven maakte wij ons weinig zorgen! Na de operatie die ruim een uur duurde werd Felix Moquit rustig wakker in een lekker warm hokje. Omdat het zo'n lange dag voor hem was geweest (en ook voor de eigenaren), hielden we Felix Moquit nog een nachtje hier. Zo kon ons hele team ook even met hem knuffelen, want nu Felix Moquit geen pijn meer had, werd hij erg lief en aanhankelijk!

De volgende dag mocht Felix Moquit naar huis, nog wel met goede pijnstilling. Thuis heeft hij veel geslapen, iets wat vaak voorkomt na een operatie. Het is voor de dieren een heel gebeuren en de vermoeidheid komt dan thuis tot uiting. Al na 1 dag liep hij voorzichtig rond en na enkele dagen leek het wel alsof hij altijd op drie poten heeft gelopen! Tijdens de wondcontrole en het verwijderen van de hechtingen 11 dagen later was hij een zeer levendige kat met een typisch Siamees karakter!

Hieronder nog twee foto's van Felix, enkele dagen na het verwijderen van de knoophechtingen genomen, een gelukkige Felix Moquit!

 

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring