PATIËNT VAN DE MAAND JANUARI 2017: MERLIN

Begin deze maand kwam er een niet alledaags patiëntje voorbij.  Merlin, een jonge egel, kwam langs omdat zijn linker voorpootje ernstig ontstoken was. Het pootje was bijna zwart en er zodanig ernstig aan toe dat we besloten het pootje te amputeren.

 

De narcose is altijd spannend bij zo’n kleintje, maar dappere Merlin heeft de operatie goed doorstaan. Hij werd rustig wakker in een lekker warm hokje en mocht dezelfde dag nog met de eigenaresse mee naar huis, die hem thuis verder heeft verzorgd. 

 

Merlin was al snel weer de oude. Eten en drinken ging meteen alweer prima,  hij moest alleen een beetje wennen aan het lopen op drie poten. In het begin vond hij het nog wat moeilijk om z’n evenwicht te bewaren. We zagen hem een week later op controle en toen bleek dat de eigenwijze egel het voor elkaar had gekregen om de hechtingen eruit te halen. De wond zag er verder rustig uit, dus hebben we het open gelaten en met honingzalf verder laten genezen. Een week later was het wondje alweer bijna dicht. Ook had Merlin zich toen al goed weten aan te passen aan het leven op drie pootjes. We hebben hieronder een filmpje toegevoegd, zodat jullie kunnen zien hoe Merlin nu loopt.

 

Filmpje Merlin de egel

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring