Entingen bij de fret

De optimale leeftijd om uw pup voor de eerste keer te enten is 9 weken. We enten dan tegen Hondenziekte met de entstof Nobi-vac puppy DP. Op 14 weken (dus 5 weken later!!) dient deze enting herhaald te worden. Elk jaar dient de enting eenmalig herhaald te worden om een optimale afweer te garanderen. Fretten die ouder zijn dan 3 maanden leeftijd kunnen het beste 2 keer met 3 weken tussentijd geënt worden met deze entstof.


Naast een enting tegen Hondenziekte, kan er ook geënt worden tegen Rabiës, deze laatste enting is alleen noodzakelijk als uw fret meegaat naar het buitenland. Naast de Rabiës enting dient uw fret dan ook te beschikken over een officieel dierenpaspoort en een chip of een goed leesbare tatoeage. Wij kunnen u hierover uitgebreid informeren.

Wij hebben via de Stichting ‘De Fret’ speciale vaccinatieboekjes voor de fret. Dit wordt het specifieke paspoort van uw dier. Elke keer kan hier de enting in bijgeschreven worden. In dit paspoort staat ook allerlei relevante informatie over de fret, die u thuis eens rustig na kunt lezen. Het gaat hierbij onder andere over ontworming, gedrag en de jaarlijkse check-up. Achterin biedt het vaccinatieboekje de mogelijkheid om het gewicht van uw fret bij te houden.

Hondenziekte:
Een virusziekte die fretten, maar ook honden, vandaar de naam, op alle leeftijden kan aantasten met een snel verloop en sterfte. Verspreiding via lichaamsvocht, o.a. urine, speeksel en ontlasting.

Hondsdolheid: Rabiës:
Een virusziekte die levensgevaarlijk is voor alle warmbloedige dieren inclusief de mens! Het virus komt via speeksel in een wondje van een ander dier en verspreidt zich zo langs zenuwbanen door het zenuwstelsel/hersenen en maken het dier ernstig ziek, met meestal de dood tot gevolg.

Ontwormen en behandeling tegen andere parasieten bij de fret
Fretten hebben in tegenstelling tot honden en katten een natuurlijke afweer tegen wormen en hoeven dus niet standaard ontwormd te worden. Er bestaan hier nogal eens wat misverstanden over. Slechts wanneer er wordt vermoed dat een fret wormen heeft en ze in zijn ontlasting kunnen worden aangetoond (het beste is om 3 dagen achtereen ontlasting op te vangen en daarvan een mengmonster te maken), is het noodzakelijk om te ontwormen. Stronghold® is dan een goede keuze. Dit kan als pipet in de nek gegeven worden en werkt ook tegen vlooien en oormijten. De Stronghold® pipet kan exact naar gewicht worden gedoseerd. Waar we u nader over kunnen informeren.

De Boog 74
1741 MT Schagen
T:  0224 - 218 997
E: info@dkzuiderkaag.nl

 

Spoedgevallen buiten openingstijden:
Stad & Land Dierenklinieken Alkmaar
Vondelstaete 500
1814 MH Alkmaar
T: 072-5112133

 

 

Algemene Voorwaarden KNMvD

AVG Verklaring

Privacyverklaring